Veel gestelde vragen
 

Wat houdt een EquiCheck in?
Een EquiCheck bestaat uit een uitgebreid thermografisch onderzoek én een veterinair bewegings- en klinisch onderzoek door een gespecialiseerd (paarden)dierenarts.
Je paard wordt klinisch beoordeeld op algemene indruk, lichaamshouding, gevoeligheid bij palpatie, beenstand, beweeglijkheid van de wervelkolom en benen, symmetrie en rug gebruik.
Het bewegingsonderzoek wordt uitgevoerd op de rechte lijn en op de volte in stap, draf en galop zowel op een harde als een zachte bodem.

Een EquiCheck kan op jouw stal of locatie uitgevoerd worden.
Beschik jij over een geschikte locatie en heb je minimaal 3 paarden (maximaal 6) beschikbaar dan kun je je aanmelden via: 06 - 26462096 of thermografievoorpaarden@upcmail.nl

De kosten van een EquiCheck bedragen € 235,-.


Ik beschik niet over een binnenbak of ruime schuur kan ik dan toch een thermografisch onderzoek laten verrichten?
Als het bewolkt en droog is en het is helemaal windstil, dan is het mogelijk om de opnames buiten te maken.
Het is ook een mogelijkheid om uw paard op een locatie dichtbij in de buurt te stallen waar wel een binnenbak of overdekte ruimte (schuur/loods) die afgesloten kan worden aanwezig is.Mag mijn paard eten en drinken in de periode voorafgaand aan het onderzoek?
Ja, uw paard mag gewoon eten en drinken tijdens de 2 uur dat het paard op stal moet acclimatiseren.
 

Hoe gaat een zadeldrukmeting in zijn werk?
Je rijdt je paard ongeveer 20 minuten in stap en draf zonder zadeldekje.
Het zadel wordt van het paard afgehaald en vervolgens wordt een aantal rugopnames gemaakt van beide zijden. Ik laat het paard 5 minuten uitzweten / uitdampen en vervolgens worden er nogmaals dezelfde rugopnames gemaakt.
Er wordt gekeken naar temperatuur- en drukverschillen en asymmetrie, maar ook of de ribben en bespiering rondom de wervelkolom reageren.

 

© 2014 - Thermografie voor paarden - Gosewina Arentsen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 31-08-2019 . • Sitemap