Links

http://www.straightnesstraining.nl
Een site over de Academische Rijkunst en het Rechtrichten van je paard.
Rechtrichten en Academische Rijkunst is een mooie en paardvriendelijke trainingsmethode om je paard te gymnastiseren tot een soepel, lenig, sterk, wendbaar, symmetrisch, meewerkend paard.
Er wordt ook aandacht besteed aan de mentale kant van je paard.

http://www.kvapaardenrevalidatie.nl en  http://www.lupinehof.com
Heb je een sportpaard en rijd je wedstrijden en wil jij je paard correct en volgens de biomechanica trainen, dan ben je hier aan het juiste adres.
Ook als je geen wedstrijden rijdt, ben je hier meer dan welkom.
Heeft je paard kissing spines, synovitis (halsartrose), SI problemen of een peesblessure?
Geef dan niet op en neem eens een kijkje op deze sites. Drs. Karin Leibbrandt (revalidatiedierenarts voor paarden) en Noor Tanger revalideren succesvol veel paarden door verder te kijken dan alleen het probleemgebied en door een correcte manier van trainen volgens de biomechanica is je paard echt nog niet afgeschreven en kun je echt een heel eind komen.

http://www.paardenhoeven.info
“No Feet no Horse!”
Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beoordelen of je paard gezonde hoeven heeft. Een paard dat geen goede hoeven heeft krijgt te maken met standafwijkingen en overbelaste gewrichten en dat kan weer leiden tot vage kreupelheden, compensaties in het lichaam, scheuren in de hoeven, brokkelhoeven etc.
Voeding, beweging, hygiëne en bodem/ondergrond speelt een grote rol als je de hoefkwaliteit wilt verbeteren. De juiste manier van bekappen is ook heel belangrijk.
Als je ook nog eens de workshop volgt, krijg je een heel andere kijk op hoeven.
Een echte eyeopener!


  

© 2014 - Thermografie voor paarden - Gosewina Arentsen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 31-08-2019 . • Sitemap